Želatiin (liimaine) on loomne toiduaine, mis on enamasti valmistatud kollageenirikkast materjalist (nt veise- või seakondid, kõõlused, kõhred). Ei sobi veganitele ja rangetele taimetoitlastele! Retseptis on täpsustatud, kas vaja pulbrilist želatiini või želatiinilehti. Laias laastus vastab 1 sl želatiinipulbrit 4 želatiinilehele. Želatiinipulbri lahustamiseks pane vajalik kogus želatiini väikesesse kuumakindlasse nõusse koos 3-4sl vedelikuga ja lase paar minutit paisuda. Seejärel pane nõu kergelt keevasse vette ja kuumuta tasasel tulel, kuni želatiin on sulanud. Nirista sulanud želatiin kiiresti ettevaatlikult segades tarretamist vajava toidu hulka. NB! Veganid ei tohi želatiini tarvitada, kuna see on loomne produkt (asenda nt agar-agariga).